Blog over bouwkeuringen

Regelmatig vertelt de Keurder over zijn vak: het uitvoeren van bouwtechnische keuringen.

5 tips voor een ‘Keurder-proof’ zandkasteel

Ga je deze zomer op vakantie naar het strand? Dan bouw je vast op één van de zonnige dagen een zandkasteel.

Lees het gehele artikel

Ons inspectierapport is geen kinderspel

U weet, als bouwkundig keurders komen wij nogal eens bijzondere ‘oplossingen’ tegen. Zoals deze aandoenlijke constructie van een radiator.

Lees het gehele artikel

Eieren voor uw geld

Gisteren sprak ik een pluimveehouder, een agrariër met vijf stallen vol legkippen. Die kippen zijn allemaal van hetzelfde ras en ze leggen allemaal eieren die hetzelfde smaken. En toch liggen deze eieren in verschillende doosjes in uw supermarkt.

Lees het gehele artikel

Mijn man is communicatiemanager, in huis kan hij niets

‘Twee miljoen communicatiewetenschappers en niemand die een kraan kan repareren.’ Zo omschreef cabaretier Pieter Derks pakweg een jaar geleden de stand van Nederland.

Lees het gehele artikel

Ieder droomhuis heeft zo zijn gebreken

Heel wat mensen lopen rond met een droomhuis in hun hoofd. Een woning die bestaat, nog gebouwd moet worden of gewoon echt een droombeeld is. Het valt ons op dat veel woningzoekers een voorliefde hebben voor een zogenaamde jaren ’30-woning.

Lees het gehele artikel

Waar geniet u eigenlijk van?

Je hebt mensen die genieten van Franse muziek, een wereldgoal van Van Persie, grafitti van Banksy of een stevige kop erwtensoep op de ijsbaan in Loosdrecht. Genieten is nogal persoonlijk, ieder mens heeft zo zijn of haar voorkeuren. Wij van De Keurder zijn dol op iets waar niet veel mensen gek op zijn: gebouwen.

Lees het gehele artikel

De 5 vreemdste ‘oplossingen’ die we ooit zagen

Kijkt u op Facebook of YouTube wel eens naar foto’s of filmpjes met bouwbloopers? De Facebook-pagina Bouwfoutjes is wat dat betreft een aanrader. Als bouwkundig keurders komen wij ook regelmatig bijzondere ‘oplossingen’ tegen.

Lees het gehele artikel

Goedkope of voordelige bouwkundige keuring?

Het is bij Google best een populaire zoekopdracht: goedkope bouwkundige keuring. Klaarblijkelijk kijken veel mensen eerst naar de prijs en dan pas naar het product zelf. ‘Professionele bouwkundige keuring’ wordt veel minder gezocht in zoekmachines en dat is jammer. Waarom?

Lees het gehele artikel