Inspecteren tot op de bodem

Een bouwtechnische keuring is een beoordeling op basis van visueel onderzoek. De Keurder kijkt tijdens inspecties en controles kritisch naar onder meer de volgende onderdelen van een woning:

  • Onderkant begane grondvloer en leidingwerk, zoals riolerings-, gas-, water- en elektriciteitsleidingen (alleen als de kruipruimte veilig toegankelijk is)
  • Platte daken, goten en dakkapellen. De Keurder heeft een ladder die een hoogte van maximaal 5 meter overbrugt. Er worden foto's gemaakt die onderdeel zijn van het bouwkundig rapport. Zijn bepaalde onderdelen onbereikbaar, dan maken we gebruik van spiegel, zoomlens of andere instrumenten.
  • Constructie
  • Kozijnen plus draaiende delen
  • Gevelbekleding en gevelmetselwerk
  • Functioneren badkamer, toilet en keuken (inclusief ventilatie, exclusief keukenapparatuur)
  • Tegelwerk in de sanitaire ruimtes

Belangrijk: we nemen ons vak serieus en trekken voldoende tijd uit voor een grondige keuring. Bij ons geen haastwerk, maar vakwerk. Het is verstandig om zelf aanwezig te zijn tijdens de keuring. Je krijgt dan ter plekke een mondelinge toelichting en bouwkundige tips. Verder beantwoordt De Keurder al je vragen en geeft gericht advies. 

Een bouwtechnische keuring neemt 1 tot 1,5 uur in beslag. Binnen twee werkdagen ontvang je per mail een bouwtechnisch rapport. Dan kan je eenvoudig downloaden of doorsturen naar derden. In onze rapportage gebruiken we heldere, begrijpelijke taal, waar nodig voorzien van foto's. 

Goed om te weten: er wordt geen destructief onderzoek verricht en de te inspecteren onderdelen van het object moeten op normale wijze, zonder belemmeringen, bereikbaar zijn voor inspectie.

Betaling is ook heel eenvoudig: via iDEAL.

Afspraak maken? Bel of app: 085 222 0968 of vul het contactformulier in.