Blog over bouwkeuringen

Regelmatig vertelt de Keurder over zijn vak: het uitvoeren van bouwtechnische keuringen.

Hoe sprookjesachtig ook, keurwerk draait om feiten

Wij van De Keurder komen soms de meest bijzondere constructies of objecten tegen. In eerdere blogs lieten we daar wel eens iets van zien. Onlangs troffen we in de tuin van een te keuren woning deze paddenstoel, een tuinhuisje dat de omgeving direct een hoog Efteling-gehalte gaf.

Lees het gehele artikel

Word passief voor een beter klimaat

Opeens reden ze in colonne naar Den Haag en zo’n beetje alle Provinciehuizen: boze boeren die ‘klaar waren’ met het beleid van de overheid. In de nieuwste klimaatplannen kwamen veel maatregelen op het bordje van de agrarische sector terecht en ook de bouwwereld voelde de eerste gevolgen aan den lijve. En de doorsnee burger?

Lees het gehele artikel

Jaaroverzicht van De Keurder

Over een paar dagen barst het lijstjesseizoen weer los. Media maken traditiegetrouw de balans op het afgelopen jaar. Van het woord van het jaar en het NOS Journaaloverzicht tot de grootste hits van 2019, het komt er allemaal aan. Wij van De Keurder hebben ook een paar kernwoorden bij elkaar geharkt en die richten zich – dat zult u begrijpen – op de particuliere woning.

Lees het gehele artikel

Zo, die zit potdicht

Als bouwkundige keurders komen we de meest creatieve vondsten tegen en deze week was het weer raak. De huiseigenaar in kwestie had een raamboompje met niet één maar twee hangsloten vastgezet. Dit deed bij ons de vraag rijzen: waarom?

Lees het gehele artikel

5 tips voor een ‘Keurder-proof’ zandkasteel

Ga je deze zomer op vakantie naar het strand? Dan bouw je vast op één van de zonnige dagen een zandkasteel.

Lees het gehele artikel

Ons inspectierapport is geen kinderspel

U weet, als bouwkundig keurders komen wij nogal eens bijzondere ‘oplossingen’ tegen. Zoals deze aandoenlijke constructie van een radiator.

Lees het gehele artikel

Eieren voor uw geld

Gisteren sprak ik een pluimveehouder, een agrariër met vijf stallen vol legkippen. Die kippen zijn allemaal van hetzelfde ras en ze leggen allemaal eieren die hetzelfde smaken. En toch liggen deze eieren in verschillende doosjes in uw supermarkt.

Lees het gehele artikel

Mijn man is communicatiemanager, in huis kan hij niets

‘Twee miljoen communicatiewetenschappers en niemand die een kraan kan repareren.’ Zo omschreef cabaretier Pieter Derks pakweg een jaar geleden de stand van Nederland.

Lees het gehele artikel

Ieder droomhuis heeft zo zijn gebreken

Heel wat mensen lopen rond met een droomhuis in hun hoofd. Een woning die bestaat, nog gebouwd moet worden of gewoon echt een droombeeld is. Het valt ons op dat veel woningzoekers een voorliefde hebben voor een zogenaamde jaren ’30-woning.

Lees het gehele artikel

Waar geniet u eigenlijk van?

Je hebt mensen die genieten van Franse muziek, een wereldgoal van Van Persie, grafitti van Banksy of een stevige kop erwtensoep op de ijsbaan in Loosdrecht. Genieten is nogal persoonlijk, ieder mens heeft zo zijn of haar voorkeuren. Wij van De Keurder zijn dol op iets waar niet veel mensen gek op zijn: gebouwen.

Lees het gehele artikel