Drie bouwkundig keurders, één USA-politieauto. Waarom?


Eén team, één taak, één missie. Met dit thema probeerde het Ministerie van Defensie in het verleden nieuwe medewerkers te verleiden om in dienst te treden. Wij van De Keurder moesten daar even aan denken toen we vorige week een fotoshoot hadden. Midden in Amersfoort stonden we op een parkeerdek, pal naast het rangeerterrein van de NS. Een politieauto – USA-stijl – stond op de achtergrond, terwijl de fotograaf er vrolijk op los schoot.

Parkeerdek, Amerikaanse politieauto, drie medewerkers van De Keurder en een fotograaf. De vraag naar het ‘waarom?’ brandt u wellicht op de lippen. Welnu, het antwoord is eenvoudig en die ligt in de beeldvorming rond ons bedrijf. Veel klanten en relaties denken bij De Keurder aan een eenmanszaak en dat is niet het geval. Ons team bestaat uit drie fulltime bouwkundig keurders (zie foto!), aangevuld met een flexibel inzetbare extra collega. Om dat duidelijk te maken hebben we een teamfoto gemaakt. Geen gewone, nee, een met een gedachte.

Wat die gedachte is: keurkorps! We zijn niet zomaar een team, we zijn collega’s met hart voor het vak en oog voor samenwerking. Bij een bouwkundige keuring denk je al snel aan een solistisch bestaan. Een keurder inspecteert een woning, stelt een rapport op en mailt dit naar de klant. Job done! Op hoofdlijnen klopt dit natuurlijk, maar bij De Keurder gaan we toch een stap verder. We zitten regelmatig om de tafel om keuringen door te spreken, voorvallen met elkaar te delen en kennis uit te wisselen. Zo zorgen we ervoor dat alle drie de leden van ons ‘keurkorps’ op precies dezelfde wijze inspecties uitvoeren. Dit laatste is voor onze opdrachtgevers de garantie dat ze – ongeacht wie de keuring uitvoert – een scherpe en hoogwaardige rapportage krijgen.

Terwijl we ons blog aan het schrijven zijn, zien we een lijstje in beeld. “Zes voorwaarden voor succesvolle teams.” 

1. Succesvolle teams hebben een erkende leider

2. Succesvolle teams hebben goed gedefinieerde rollen

3. Succesvolle teams delen middelen

4. Succesvolle teams communiceren effectief

5. Succesvolle teams zijn 100% betrokken

6. Succesvolle teams ontmoedigen grote ego's

Nummer 1, daar kun je bij De Keurder over twijfelen :-), maar die andere passen heel goed. Met één kleine kanttekening, met deze stoere foto is ons bescheiden ego toch een beetje groter geworden. 

Terug naar overzicht