Blog over bouwkeuringen

Regelmatig vertelt de Keurder over zijn vak: het uitvoeren van bouwtechnische keuringen.

Drie bouwkundig keurders, één USA-politieauto. Waarom?

Eén team, één taak, één missie. Met dit thema probeerde het Ministerie van Defensie in het verleden nieuwe medewerkers te verleiden om in dienst te treden. Wij van De Keurder moesten daar even aan denken toen we vorige week een fotoshoot hadden.

Lees het gehele artikel

Het keukentafeldilemma: nu vernieuwen of later vervangen

Laatst waren we bij een dame ‘op leeftijd’ (het is een dame, dus de leeftijd noemen we niet). In de keuken kwam het gesprek op haar keuken, een donker eiken exemplaar dat er verzorgd maar gedateerd uitzag.

Lees het gehele artikel

De Keurder gekeurd… door u!

Kent u die uitdrukking, ‘de slager keurt zijn eigen vlees’? Wordt dit gezegde ergens uitgesproken, dan gaat het al snel over de (on)betrouwbaarheid van metingen, testen en controles.

Lees het gehele artikel

Klussen is goed voor jou en je huis

Heeft u het boek Opruimen! van de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo wel eens gelezen? Ik nog niet, maar de grote lijn in haar verhaal kreeg ik wel mee.

Lees het gehele artikel

Nieuw of niet normaal

De Nederlandse planbureaus (dat zijn er liefst drie: CPB, SCP en PBL) vinden dat het kabinet moet afstappen van de term ‘nieuw normaal’.

Lees het gehele artikel

De Keurder keurt ‘gewoon’ door

Vandaag kregen we de vraag of we wel open waren bij De Keurder. Het antwoord luidt: jazeker!

Lees het gehele artikel

Hoe sprookjesachtig ook, keurwerk draait om feiten

Wij van De Keurder komen soms de meest bijzondere constructies of objecten tegen. In eerdere blogs lieten we daar wel eens iets van zien. Onlangs troffen we in de tuin van een te keuren woning deze paddenstoel, een tuinhuisje dat de omgeving direct een hoog Efteling-gehalte gaf.

Lees het gehele artikel

Word passief voor een beter klimaat

Opeens reden ze in colonne naar Den Haag en zo’n beetje alle Provinciehuizen: boze boeren die ‘klaar waren’ met het beleid van de overheid. In de nieuwste klimaatplannen kwamen veel maatregelen op het bordje van de agrarische sector terecht en ook de bouwwereld voelde de eerste gevolgen aan den lijve. En de doorsnee burger?

Lees het gehele artikel

Jaaroverzicht van De Keurder

Over een paar dagen barst het lijstjesseizoen weer los. Media maken traditiegetrouw de balans op het afgelopen jaar. Van het woord van het jaar en het NOS Journaaloverzicht tot de grootste hits van 2019, het komt er allemaal aan. Wij van De Keurder hebben ook een paar kernwoorden bij elkaar geharkt en die richten zich – dat zult u begrijpen – op de particuliere woning.

Lees het gehele artikel

Zo, die zit potdicht

Als bouwkundige keurders komen we de meest creatieve vondsten tegen en deze week was het weer raak. De huiseigenaar in kwestie had een raamboompje met niet één maar twee hangsloten vastgezet. Dit deed bij ons de vraag rijzen: waarom?

Lees het gehele artikel