De Keurder zet logische vervolgstap door participatie in adviesbureau Plushuis

Al meer dan 12,5 jaar verzorgen wij vanuit De Keurder bouwkundige keuringen in Midden-Nederland. Dat doen we inmiddels met een team van drie ervaren keurders. In de afgelopen jaren zijn de vragen van onze klanten verbreed. Nog steeds schakelen zij ons primair in voor een kritische keuring van een woning, maar steeds vaker vragen ze ook om advies over verduurzaming.

“Hoe kunnen wij onze woning qua energieverbruik, milieu-impact en wooncomfort klaarmaken voor de gasloze toekomst?”

Die vraagt wordt, mede door de stijgende energieprijzen, steeds vaker gesteld. Vanuit onze bouwkundige kennis gaven we daarop onderbouwde antwoorden, maar nu gaan we nog een stap verder. Sinds eind 2023 zijn we mede-eigenaar van Plushuis, een bedrijf dat al jaren gespecialiseerd is in integrale verduurzaming. Doel daarbij is om bij renovatie een comfortabel huis te maken met een gezond binnenklimaat en een minimaal energieverbruik; bij voorkeur energieneutraal of energiepositief. Uitgangspunt bij het (ver)bouwen is om zoveel mogelijk met biobased producten te werken. Deze hebben een minimale milieubelasting en een hoog comfortgehalte.

Blowerdoortest

Door onze deelneming in Plushuis komt er een schat aan kennis beschikbaar voor opdrachtgevers van De Keurder. We kunnen klanten nu bijvoorbeeld een blowerdoortest met thermografische opnamen aanbieden. Daarbij brengen we luchtlekken en thermische gebreken van een woning nauwkeurig in kaart. Ook het opstellen van een integraal plan voor woningverduurzaming (inclusief isolatie, kierdicht maken, balansventilatie met warmteterugwinning en warmtepomp) kunnen we nu makkelijker aanbieden. Pieter de Wit werkt binnen Plushuis samen met oprichter en energie-expert Nicolaas van Everdingen en Maarten de Wit. “Wij gunnen iedereen een fijn Plushuis waarin het jaarrond altijd lente”, luidt het motto van Nicolaas. Klanten van De Keurder krijgen ook toegang tot het Plushuis-netwerk van architecten, installateurs en aannemers.

Integraal advies

Pieter de Wit: “Hoe je ook aankijkt tegen duurzaamheid en klimaatverandering, duidelijk is dat we zowel nieuwe als bestaande woningen moeten aanpassen aan de toekomst. Als we blijven bouwen naar de norm van vandaag lopen we morgen alweer achter. We willen de woning echt een “schop de toekomst ingeven”. Door onze deelneming in Plushuis kunnen we woningkopers en woningbezitters een echt integraal advies geven. Een stevig doortimmerd plan waarmee zij hun eigen wooncomfort enorm verbeteren en tegelijk meer energie opwekken dan verbruiken.”

Terug naar overzicht