Ons inspectierapport is geen kinderspel

U weet, als bouwkundig keurders komen wij nogal eens bijzondere ‘oplossingen’ tegen. Zoals deze aandoenlijke constructie van een radiator. Om doorhangen van het verwarmingselement te voorkomen, is het gestut met een aantal vakkundig geplaatste Duplo-blokjes. Je moet er maar opkomen! Hoe grappig ook om te zien, zo’n bouwfout nemen we natuurlijk wel op in ons keuringsverslag: het bouwkundig inspectierapport.

Steeds weer horen we van klanten dat ze onze rapportage compleet, overzichtelijk en praktisch vinden. Wellicht heeft u nog nooit een rapport van De Keurder in handen gehad, en daarom vertellen we u in het kort meer over de inhoud. Onze rapporten bestaan naast algemene en door de verkoper of makelaar verstrekte informatie van het gekeurde object uit 3 delen:

  • Algemene beoordeling (met kostenindicatie)
  • Milieuaspecten
  • Uitgebreide toelichting op de bouwkundige keuring

We geven een algemene indruk van de woning en voegen daar adviezen voor herstelwerkzaamheden aan toe. Belangrijk is dat wij deze voorzien van een kostenindicatie. Zo heeft u als (mogelijke) koper concreet inzage van de te verwachten kosten voor modernisering. Zowel de kosten voor direct noodzakelijke aanpassingen als uitgaven die op termijn te verwachten zijn.

Onderzoek naar bodemverontreiniging, oude olietanks, asbest valt in principe buiten de bouwkundige keuring. De verkoper dient dit te melden. Heeft onze keurder de indruk dat één van deze zaken wel aanwezig is, dan wordt dit natuurlijk gemeld in het inspectierapport.

Dit is een uitgebreid verslag van onze visuele inspectie. Van kruipruimte tot schoorsteen is de woning kritisch geïnspecteerd en daarvan doen we verslag met foto’s én in gedetailleerde beschrijvingen. Ook hier gaan we een stapje verder dan de constatering van feiten alleen. We plaatsen bij de diverse woningonderdelen opmerkingen, bijvoorbeeld over de termijn waarop u zwakke punten moet aanpakken. Ook hierbij geven we direct een indicatie van de kosten voor onderhoud of herstel.

U ziet, een bouwkundig inspectierapport is een gedetailleerd verslag van een uitgebreide woninginspectie. Wij van De Keurder helpen u verder door ook een inschatting te maken van kosten voor herstel. Het is dus ook een advies en onze klanten waarderen dit. “Ik heb me nooit gerealiseerd dat het vervangen van die slechte dakbedekking op twee dakkapellen 3000 euro kost”, vertelde een opdrachtgever onlangs. Tsja, en het verhelpen van zo’n bouwkundig probleem is geen kinderspel…

Terug naar overzicht