Eieren voor uw geld

Gisteren sprak ik een pluimveehouder, een agrariër met vijf stallen vol legkippen. Die kippen zijn allemaal van hetzelfde ras en ze leggen allemaal eieren die hetzelfde smaken. En toch liggen deze eieren in verschillende doosjes in uw supermarkt. “Onze kippen leggen scharreleieren, Beter Leven 1 Ster eieren en biologische eieren”, vertelde de kippenhouder. Wablief? Jazeker, ieder ei voldoet aan de richtlijnen van één van de vele keurmerken die er zijn en krijgt dus een eigen naam. Hoe meer scharrelruimte de kippen hebben in en rond de huisvesting, des te ‘hoger’ het keurmerk. De kip die een biologisch ei legt, kan 350 meter vrij uitlopen buiten de stal.

Waarom deze nogal agrarische intro? Vanwege de uitdijende hoeveelheid keurmerken die Nederland telt. Voor werkelijk ieder product en in bijna elke sector is er wel een stempel of predicaat voorhanden. Het ene wat beter onderbouwd dan het andere. Wij van de Keurder hebben ook een keurmerk: het Vakkundig Gekeurd merk van de Stichting Nationaal Keurmerk Bouwkundig Keurders (NKBK). Daarmee bent u als consument verzekerd van heldere, begrijpelijke afspraken voor de uitvoering van de bouwkundige keuring. Deze afspraken hebben we als gecertificeerde keuringsbedrijven niet zelf opgesteld, maar in samenwerking met de Consumentenbond. Opgelet: lang niet alle bouwkundig keurders hebben het keurmerk in bezit (minder dan 50%).

Het Vakkundig Gekeurd label is uw garantie op een professionele bouwkundige keuring. En zo’n uitgebreide inspectie is belangrijk, want die geeft u meer:

  • Zekerheid over de bouwkundige staat van het huis dat u wilt kopen.
  • Inzicht in onderhoud dat nu en straks noodzakelijk is. De Keurder geeft ook een indicatie van de kosten voor het herstel van gebreken! 
  • Een betere onderhandelingspositie bij de aankoop van een woning

Kortom, is een bouwkundige keuring door een NKBK-aangesloten bedrijf uitgevoerd, dan voldoet deze aan professionele richtlijnen. Weet u zeker dat u ‘eieren voor uw geld’ krijgt.

Terug naar overzicht